Hi chi minh dag 3

Hej hopp!!

Idag började vi dagen med att ställa klockan, de var länge sen! Efter en god frukost (Anton åt 6 st toastmackor) blev vi hämtade 8.30 för att åka till cu chitunnlarna! Men innan jag berättar mer måste jag köra dagens bästa då kidsen ska sova!
Dagens bästa
Johan- de var i alla fall inte maten som soldaterna åt under kriget, de var torra! (Nån kokt rova av nåt slag såg ut som banan men smakade helt torrt) skjuta M16 , men de var inte så himla roligt (verkar som att Johan haft en tråkig dag!!
Anton – att krypa i tunnlarna för de var på utflykten, att komma hem efter utflykten för jag var stel i ryggen efter hårda bussäten. Att köpa en Manchester United tröja med mamma på marknaden. Dagens tråkigaste var bussen!
Linnea- krypa i tunnlarna. De var spännande att se fällorna för hundarna!
Linda – att jag vågade hoppa ner i de trånga hålet

Som sagt en spännande utflykt men en ganska lång och bitvis skumpig väg med buss och i vanlig ordning på sådana hör utflykter så ska bussen stanna på ett hantverksställe som man ska titta på o få dåligt samvete över att man inte köper nåt!

Guidningen vid tunnlarna var väldigt bra med en lättförstådd guide och de är ju kul!

Vi fick höras berätta om termitstackarna som fanns var 20:e meter och som funkade som ventilation till tunnlarna på våning 2 och 3. Vi fick se en bombkrater och förstå hur mkt som förstörs. Vi fick se vad soldaterna hade på sig och att deras skor på undersidan var gjord så att fotavtrycken som lämnades gick åt andra hållet. Vi fick höra om hur de alltid var 3 st i varje team som grävde tunnlarna ( hur de sen gjordes hängde vi inte med på) vi fick se massa olika sorters fällor som användes för att skada amerikanarna men också döda. Bla en fälla som var till för att sökhundarna skulle fastna i. De la i frukten duria och fisksås för de visste de att hundarna gillade och så ramlade de ner. De la chili och vitlök runt termitstackarna för att hundarna inte skulle stanna där. De berättade om hur vietnameserna tog tillvara alla bomber som av olika anledningar inte detonerat. Tömde dem på krut och byggda egna vapen som bombade amerikanarna. Väldigt mycket historia men väldigt intressant! Johan fick skjuta med M16 men de hade inte varit så roligt och så fick vi gå ner i en tunnel och krypa i 30 meter, trångt och svettigt och ont i knäna men nu har vi alla gjort de:) fascinerande att tunnlarna egentligen hade varit hälften så stor, panik bara jag tänker tanken. Var skönt att komma upp i dagsljuset igen:)
När vi kom hem hängde vi i poolen och sen skulle vi gå på marknad men linnea somnade och sov i 3 timmar så jag o Anton gick själva, tyvärr hamnade vi mitt i skarven där ban themaknaden höll på att stänga och nattmarknaden höll på att låna. Var nog bra för plånboken. Lyckades pruta ner 2 fotbollsset från 950000 dong till 260!! Men de e så jobbigt att pruta!
Ganska svårt att hitta matställen som passar barnen här. De lever just nu på pizza och ris men idag lyckades jag hitta god kyckling oxå! Saknar thaimaten som är så mycket godare än den vietnamesiska!

Imorgon blir de barnaktiviteter på kizciti. Ska bli spännande och se om barnen fixar de trots att vi vuxna måste vänta utanför!

2015/01/img_3898.jpg

2015/01/img_3896.jpg
De var inte i detta hålet som tunneln som v kröp i började men så här små var hålen på riktigt! Och så är de en bild på en fälla!

2015/01/img_3902.jpg

2015/01/img_3901.jpg

2015/01/img_3899.jpg
Dockor som föreställer hur soldaterna såg ut och de två sista håller på att öppna en odetonerad bomb för att ta ut krutet (de jobbet skulle inte jag vilja ha)

2015/01/img_3904.jpg

2015/01/img_3906.jpg
Mormor glass nr 11 (tror vi)

2015/01/img_3907.jpg

2015/01/img_3910.jpg

2015/01/img_3908.jpg
I tunneln!

2015/01/img_3911.jpg

2015/01/img_3913.jpg
iPad i bussen på väg hem och sedan inköp av nya solglasögon

2015/01/img_3916.jpg
Så här gott kan man somna på eftermiddagen!

kram på er!

Annonser
Det här inlägget postades i Thailand. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hi chi minh dag 3

 1. Veronica Strandh skriver:

  ohhh så mycket ni får se! Helt klart har Anton lärt sig mycket som han kan berätta om i skolan för fröknar och kompisar!! Roligare än matteboken 😉

  Nu ska jag googla fram kizciti och se vad ungarna ska få göra imorgon 🙂 KRAM på er!

 2. Familjen Gustafsson skriver:

  Hej på er! Ni ser ut att ha en fantastisk resa. Roligt att titta på alla kort. Må så gott, kram!

 3. Magda skriver:

  Härlig dag ni haft! (Igen)! Fina brillor Linnea och Anton köpt👍! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s